Vélemények

Magyar kliensek

"Imrével több mint két éven át dolgoztam együtt. Ezalatt több problémát is sikeresen megoldottunk, ilyen volt például az apa-fia kapcsolat, az önismeret és a karrierem folyamán rám váró nehézségekben is mindig hasznos segítséget kaptam Tőle! Imre végtelenül barátságos, empatikus, ugyanakkor mindig tudja, hogy mi az a határ amin belül mozogva sohasem éreztem magam a komfortzónámon kívül. Nyugodt szívvel ajánlom Őt bárkinek, akinek segítségre van szüksége! Nagyon köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk! A jövőben, ha szükségem lesz segítségre, biztosan Őt fogom keresni!"
F. B.
"Egyetemista vagyok, már akadályt jelentő szintig jutott a szorongásom, amikor 3 hónappal ezelőtt felkerestem Szép Imrét. Korábban a Facebookon több csoportban is olvastam, hogy online konzultációkat tart. Nekem ez a szociális helyzetekben szerzett rossz tapasztalatok miatt nagy könnyebbséget jelentett. Bár van egy furcsán visszás dolog az ilyen helyzetekben, gondoltam,hogy majd lehet nem tudok úgy megnyílni, ahogy szükséges lenne, mert csak egy képernyőn keresztül beszélgetünk. Meglepetésemre azonban már az első konzultáción is teljesen felszabadultam, Ő nyitottan, figyelmesen végig hallgatta,amit szerettem volna mondani, aztán pedig nagyon jókat kérdezett. Minden alkalommal gazdagodtam pár jó tanáccsal és nézőponttal, a gyakorlati tanácsokat alkalmazva mindig megbeszéltük a következő konzultációkon ,hogy hogy érzem magam és milyen eredményekre jutottam. Az önbecsülésem sem volt a toppon, ebben a témában is sok olyan tényezőt említett,amire korábban nem is gondoltam; bíztatott, hogy jó úton járok. Ezzel a lendülettel és motivációval folytatom az utat, immár a segítsége nélkül, mivel anyagi korlátok miatt nem tudtuk tovább folytatni a közös munkát. Mindenkinek ajánlom, hogyha segítségre van szüksége, vagy csak pár jó tanácsra, keresse fel Imrét! Köszönöm a segítséget, sok sikeres közös munkát kívánok!"
K. V.
"Így értékelésnek azt tudom elmondani, hogy rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem. Nagyon jó tanácsokat adtál, amik úgymond segítettek és segítenek a nehezebb helyzetekben is. Nagyon szerettem megosztani veled a gondolataimat. Nagyon jót tett nekem ez, hogy tudtam veled beszélni, kiadni magamból a feszültségeket. Negatív dolgokat nem igen tudnék mondani. Nyilván foglak még keresni, ebben 100% vagyok, mikor a helyzet megkívánja. Még van miben fejlődjek."
T. M.
"Amikor szakemberhez fordultam igazából teljesen jónak gondoltam az életemet. A csavar akkor történt, amikor felszínre jöttek az apró, elsőre jelentéktelennek tűnő dolgok. Egy év alatt rengeteg változáson mentem át, rájöttem hogy az érzéseket megélni kell és nem elnyomni, a problémákat megbeszélni kell és nem egyedül megoldani, más emberekben meglátni a rosszat nem bűn (eléggé naív voltam), és a célok leginkább csak útmutatók, nem elvárások saját magam felé. Szóval néha elég jól tud jönni egy kis útbaigazítás még akkor is, ha minden okésnak érződik."
D. A. M.
"Köszönöm szépen a mai beszélgetést, aranyat ért úgy érzem. Olyan boldog vagyok hogy végre valaki tudja miről beszélek (az emberek általában csak pislogtak rám bambán ha belekezdtem az életembe, így egy idő után fel is adtam a mesélést) Csak gondoltam megírom, hogy nagyon köszönöm!"
B. Á.
"Akkor hagytam abba vele a beszélgetést, amikor már úgy éreztem, hogy nem tud többet segíteni. De nem azért, mert már jól voltam, hanem azért, mert akkor voltam a legmélyebb időszakomban. Idővel viszont azt vettem észre, hogy a mondatai, a tanácsai mind ott vannak bennem, és az idő alatt, míg folytak a beszélgetések, megtanított arra, hogy egyedül is tudjam kezelni a problémáimat. Most már látom, hogy nem véletlen volt első alkalommal jó benyomásom vele kapcsolatban. Visszagondolva az egész folyamatra, azt biztosra mondhatom, hogy ha valaki egy hozzáértő, türelmes, szakmailag nagyon felkészült és lelkiismeretes pszichológust keres, akkor megtalálta, ne keressen tovább."
Sz. I.
"Minden megbeszélt alkalomkor pontosan és időben kezdtünk. A foglalkozások jó hangulatban teltek, attól függetlenül, hogy voltak a részemről nehezebb és érzelmesebb témák, sőt egy jó pár alkalommal sírásba torkollott az egész, de mindig kaptam ilyenkor időt arra, hogy össze szedjem magam. Nagyon támogató volt a beszélgetések során és olyan összefüggéseket vett észre egy-egy probléma kapcsán, amelyekre magamtól sose jöttem volna rá. Sok erőt és lendületet adott a következő hétre és megtanított szépen fokozatosan arra, hogy a nehézségeket hogyan oldjam meg újra, egyedül. Számomra végtelenül hasznos volt a fél évig tartó közös munka."
K. Zs.
"Jó szívvel ajánlom számotokra Szép Imrét, mint pszichológust, aki sokat segített számomra az egyik nehezebb időszakomban. Imi remek hallgatóság, kellemes társaság és mindig próbál segíteni, rávezetni a helyes ösvényre, nem próbálja meg megoldani helyettünk a problémákat inkább segít, hogy mi magunk jönnünk rá a saját módszereinkre, de ha szükséges természetes ő is ajánl, mond különböző segítő módszereket. Könnyű vele megtalálni a közös hangot és nem volt nehéz a mélyebb dolgokról sem beszélni, megnyílni előtte, így ne tartson vissza senkit sem az, hogy nőként keresse fel őt, keressétek bátran!"
S. E.
"Hozzáértértésével és szubjektív látásmódjával nagyban hozzásegített a problémám megoldásához. Időpont foglalás terén nagyon rugalmas. Csak ajánlani tudom mindenkinek."
R. E.
"Sok bizonytalansággal, egy felfordult élettel, érkeztem Imréhez. A konzultációk során a problémák mélyére mentünk, megkerestük az okokat és motivációkat. Imre már az elején felkészített a várható nehézségekre, később ezeken odafigyeléssel, kedves határozottsággal segített átjutni. Jó volt érezni, hogy mindig azt helyezi előtérbe, mi a jó nekem. Megtanította, hogy a saját igényeimmel is törődnöm kell. A tapasztalatokból egy olyan keretet építettünk fel, ami az életem tartószerkezete lett – ma már képes vagyok nehéz döntéseket is meghozni és felelősséget vállalni. A mélységekben a konzultációk során megerősített kapaszkodó-rendszerem segít könnyebben talpra állni. Hálásan köszönöm neki a közös munkát és azt is, hogy elkísér az izgalmas önismereti úton!"
K. P. I.
"Imrével jó érzés volt együtt dolgozni, jópár dolgot tisztáztunk, megerősített bennünk. Mindezt költségek nélkül, most a korona hozta helyzetben, egyfajta biztos támpontot adott az egyszerűbb, akár mindennapinak érződő problémák levezetésére és tisztázására, ugyanakkor néha komplexebb témákban is tudott segíteni, pár dolgot helyrerakni. Mindezt barátságot, közvetlen hangnemben, mégis objektíven. Manapság erre ugyanúgy szükség van, mint a mélyebb témákba való teljes belemerülésre, nagy koncentrációt igénylő problémák szakember segítségével való megoldására. Örültem, hogy fordulhattam hozzá, akár nehéz, akár aránylag könnyebb időszakban! A többi kliensnek is hasonlókat kívánok!"
H. A.
„Az első beszélgetésünk alkalmával egy szimpla kérdéssel rádöbbentett egy évek óta húzódó problémám megoldására! Álmaimban se gondoltam volna, hogy ennyire profi, nagyon ajánlom!”
B. A. I.
"Kedves Imre! Habár a kezdetek kezdetén vagyunk, de igazán felszabadító volt veled beszélgetni! Köszönöm Neked! Egy hét elteltével is ugyanúgy azt érzem, hogy várom a következő alkalmat! Már értem, miért szeretnek az emberek pszichológushoz járni!"
B. K.
"Kevés olyan türelmes és emberszerető embert ismerek, mint Imre. Nagyon örülök, hogy megismerhettem! A beszélgetések könnyedek voltak a nehezebb témákban is, sok kétséget ki tudtunk zárni, amik régóta zavartak. Megnyugtat a tudat, hogy kereshetem a jövőben is, ha segítségre lesz szükségem! Hálás köszönettel: B."
K. B.
"Talán nem is tudtam, hogy életem egyik legnehezebb időszakán megyek majd keresztül, amikor Imrével dolgozni kezdtem. Édesapám egészsége egyre hanyatlott, a veszteség és a gyász pedig már azelőtt beköltözött az életembe, mielőtt őt végleg elvesztettem. Pánikszerű, kietlen és mély kétségbeesés ismertette fel velem, hogy szakértő segítségre van szükségem, ha a teljes elveszettségemet orvosolni szeretném. Imre hirdetése felkeltette a figyelmemet, amelyben első alkalommal ingyenesen kínálta fel a segítségét az érzelmi támogatásra vágyóknak. Dolgozni kezdtünk. Nem bizonytalanított el fiatalsága és idővel csak bizonyosságot nyert a felismerésem: az őszinte segíteni vágyása friss eltökéltséggel párosul, hogy megdöntse a mítoszt, miszerint csak a „beteg” embernek van szüksége pszichológus támogatására. Volt már korábban is lehetőségem együtt dolgozni más terapeutákkal, de egyedül Imrénél éreztem a teljes elfogadást és a kritikamentességet, amellyel nagymértékben segítette belső utazásomat. Úgy állt mellettem, mint egy barát, ennek köszönhetően pedig nem kérdőjeleztem meg kettőnk bizalmi kapcsolatát. Fiatalsága számomra sokkal inkább megtestesítette a belső tetterőt és a buzgó energiát, amely az ifjúkort méltán jellemzi. Olyan volt számomra a közös munkánk, mint egy „tiszta lap”, melyet sem előítéletek, sem berögződött társadalmi elvárások, nehezítő tapasztalatok nem súlyosbítanak. Kifejezetten szimpatikusnak találtam számtalan gyakorlati tanácsát, melyet eszközül adott a kezembe, szabadon rám bízva, hogyan élük velük. Közös munkánk utazás volt, amelyen közelebb kerülhettem önmagamhoz, szembenézhettem elfojtásaimmal és gyengeségeimmel úgy, hogy tudtam, támogató megértésre számíthatok a részéről. Segítségével visszatalálhattam önmagamhoz, olyan régi-új erőket fedezhettem fel, amelyeket már végleg elveszettnek hittem. Köszönettel tartozom Imrének, közös munkánkat pedig együttes alkotásnak tekintem, olyasvalaminek, amit már régóta óhajtottam az életemben. Meggyőződésem, hogy egyéni jellemformálódásunk, csiszolódásunk közös projekt, amelyet a körülöttünk élő embertársainkkal kölcsönösen és közösen végzünk. Az egyéni felelősségvállalás mellett hatalmas szerepe van a megértő és támogató társaknak az életünkben, legyenek ezek barátok vagy szakemberek, mint átmeneti, külső kísérők. Társadalmunknak óriási szüksége van megértésre, elfogadásra, empátiára, ezért kifejezetten nagyra értékelem Imre elhivatottságát. Meleg szívvel ajánlom őt minden útkeresőnek és további sok sikert kívánok neki a munkájához."
B. Sz. E.
„Mindig is "féltem" szakember segítségét kérni, annak ellenére, hogy úgy vélem, minden embernek szüksége lenne időnként pszichológusra. Többször beszélgettem írásban Imrével, de már az első alkalom során sikerült feltárnia olyan dolgokat, amikre sosem gondoltam volna. Beszélgetéseink mindig komolyan elgondolkodtatnak, mesterien kérdez. Igazán profi szakember, bátran ajánlom mindenkinek.”
V. E.
"Szükségem volt egy külső személyre, aki kérdéseivel, szempontjaival irányt ad számomra egy nehéz döntési helyzetben. Szembe jött velem Szép Imre facebook hirdetése, egyből éltem is a lehetőséggel. Online írásos formában kértem tőle segítséget. Tudom, a döntést nekem kell meghoznom, de szükségem volt kérdésekre, amik tovább visznek utamon. Imre egyik kérdése nagyon sokat segített, ami alapján könnyen meg tudom hozni a döntést. Köszönöm!"
E. B.
"Szeretettel és jó szívvel ajánlom mindenkinek Szép Imre pszichológust. Bevallom őszintén, hogy először szkeptikus voltam, mert még sosem kértem férfi pszichológus segítségét, aki ráadásul fiatalabb nálam, és akivel csak online tudunk együtt dolgozni. De már az 1. alkalom kellemes csalódás volt! Imi nagyon megértő, együttérző, jó humora van, intelligens és nagyon jó szakember! Az ülések jó hangulatban teltek, mindig nagyon vártam a következő megbeszélést. Sok mindenben segített nekem a 20 konzultáció alkalmával! Bátran keresse fel őt mindenki, senki sem fog csalódni!"
S. N. A.
„Több alkalommal volt "ülésünk" - beszélgetésünk Messengeren Imrével. Segítségét azért kértem, hogy segítsen a régi és új problémáim megértésében, esetleg elfogadásában. Szerintem jó irányban haladunk, mindig készséges, jól kérdez. Összességében annyit mondhatok: bátran ajánlom! Nekem sokat segít.”
Sz. Á.
„Egy zárt Facebook csoportban hozott össze a sors Imrével. Bátorkodtam neki küldeni egy üzenetet, amire ő nagyon kedvesen és nyitottan válaszolt. Meg is beszéltünk még arra hétre egy időpontot, ahol lehetőségem volt írásban konzultálni vele. Már az elején pozitív benyomást tett rám, kezdve azzal, hogy az egyeztetett időpontunkat pontosan betartotta. Úgy érzem, hogy a kérdéseimre hiánytalanul megkaptam a válaszokat, és így, a személyes kontakt hiányában is a legnagyobb körültekintéssel és figyelemmel volt irántam és azon dolgok iránt, amiket leírtam neki. Segítőkész, lelkiismeretes és 'a problémát a gyökérénél megragadó' embernek tartom, aki teljes mértékben elkötelezett hivatása iránt. Szívből ajánlom mindenkinek - akár egy beszélgetésre vágyna, vagy akár a nehézségei leküzdésében szeretne segítséget kérni.”
Cs. Zs.
„A hatékonyságot a következőkben látom: figyelmes, türelmes, nyugodt, lelkiismeretes, elszánt, felkészült, hiteles, nyitott, emberséges. Ugyanakkor határozott, és mindennek a mélységét keresi. Bármire tud válaszolni és pontosan emlékszik is. A humor sem marad el, abból is az intelligens fajta jelenik meg. A fent felsorolt értékek nem taxatívak, lehetne még sorolni, de a lényeg ennyiből is kitűnik: szereti és érti is azt amit csinál! Ez minden reagálásából érződik. Néha nagyobb biztonságérzetet adna ha lenne mód nem csak online konzultációra, bár ez inkább technikai dolog.”
M. M.
„Számomra sokat jelentettek az online konzultációk, először szkeptikusan álltam kicsit hozzá viszont már az első alkalom után azt éreztem, hogy hasznos. Rengeteg hasznos tanácsot kaptam, kifejezetten az én esetemre szabva. Amelyek megfogadása végül eredményt is hozott. Nekem nagy segítség volt, hogy meghallgatott és utána értelmezte a helyzetem. Teljes mértékben ajánlani tudom Önt, nagyon színvonalasan végzi a munkáját! Köszönöm!"
F. E.
"Üdvözlöm. Csak amolyan helyzetjelentés képpen írnék, vagy akár dicsekedèsnek is lehetne nevezni... Amikor beszélgettünk, elég mélyponton voltam. Közel sem annyira mélyen, amit kritikusnak lehetne nevezni, de én mégis nehezen éltem meg, főleg mivel rendkívül pozitív és rugalmas személyiség vagyok. Férjem nehezen bólintott rá arra ,hogy pszichológussal beszéljek, mégis megjegyezte, hogy beszélgetésünk után mennyivel másabb lettem, felszabadultabb. Ez által úgy érzem, minimálisan ugyan, de az a bizonyos sztereotípia ami a szeme előtt van, talán halványodott. És most vagyunk itt... Eltelt hosszú idő a beszélgetésünk óta, sajnos anyagi okok miatt több alkalmat nem tudtam azóta össze hozni. Viszont azon kaptam magam a napokban, hogy az elmúlt pár hétben, eszembe se jutott, hogy esetleg szükségem lenne rá. És ezt én pozitívnak érzem. Újra felszabadult és pozitív vagyok. Nem érzem azt a nyomást, és terhet ami miatt anno felkerestem Önt. Nagyon sokat segített biztos az önbizalom növekedés is ebben, ami a szülés utáni fogyás okozza. (Bár közel sem vagyok még magammal megelégedve, de már eljutottam oda, hogy elfogadom magam, és folyamatosan dolgozom a célomon.) Párom mindenben támogat, a gyerekeim csodálatosak, szeptembertől a munkahelyemre is visszatérek, ami még egy plusz pozitív löket számomra, hiszen 7 éve itthon vagyok, és érzem hogy a "mókuskerék" őröl. Újra azt érzem,hogy: "Igen! Ez vagyok én!” Csak szerettem volna elmondani, hogy mennyire hálás vagyok Önnek, azért a beszèlgetèsèrt, ami a kezdő lökés volt, és segített az elindulásban, hogy újra magamra találjak. Hosszú volt az út, de megérte! Mégegyszer nagyon köszönöm!"
F. Sz. C.
„Amikor elhatároztam hogy segítséget kérek a szorongásom leküzdésében, fontos volt számomra, hogy fiatal, barátságos és megértő segítőt találjak magamnak. Ezt a személyedben sikerült megtalálnom. Pozitív csalódás volt számomra, mind az ingyenes mind a fizetős szolgáltatás is, mivel nagyon megértő és támogató hangulat alakult ki, annak ellenére, hogy szkeptikus voltam a sikerességében. Sajnos a közös munkát nem tudjuk folytatni, a problémáim súlyossága miatt, de pozitív élményként marad meg. Nagyon örülök, hogy felkerestem és bárkinek szívből ajánlanám.”
H. A. M.

Foreign clients

"I got in contact with Szep for the first time when he offered free message based appointments during covid time. I had one with him and then got disconnected. The problem kept stinging me and I decided to return 3 years later to him again. We started formal sessions over video calls. I was very honest with him and shared everything. I found him very trustworthy, understanding, cooperative and an amazing listener. He helped me to an amazing recovery within a short period of time. My message to all others: Never lose hope. There are people who suffered more than you and still made it through the life smiling gracefully. Take care of your mental health. And if you visit him or any psychologist, be truthful and share everything. You will experience wonders."'
M. S.
"I reached out to Imre at the most stressful part of my year. He very professionally calmed me down and helped me to clear my head , which in turn led me to be able to see things more transparently. What i love the most about working with Imre is, his tactic of getting you to open up to him. He knows how to ask the right questions which in turn make you see all the "mud under the rug" within. He is highly professional in all the communications, such that in just 3 consultations I was able to get the hold of my inner issues which were making everything worse. I look forward to working more with Imre in the future and whole-heartedly recommend him to anyone needing help."
N. A.
"I had the fortunate experience of an online chat with Szép Imre during a time of confusion and although I still have my life's challenges just plain being able to sort it out a bit with Imre has given me some solace. I feel that if I had a pressing psychological matter, Imre would be able to help me 'join the dots' to a more healthy worldview. Very thankful for his services!”
R. S.
"I was lucky to find someone who fits my vibe. You told me it is normal and okay to have the feelings I had and it was really important for me to known that I was already doing good in my life. You were really nice, and most of the psychologists I known can be really talkative and didactic."
S. Z.
"Thank you for the session! Although we were limited on time, he was precise about the advice and really helpful. Also recommended for English speakers.”
M. T.
"Quite satisfied after talking to him. I got the right answers and they were quite enlightening. Highly recommended!”
M. S.
"It was nice to talk to Szep Imre. Short and effective hour, I think I got the lost points, I will work on them and I hope everyone is gonna have a healthy mental life because it's the most important nowadays.”
H. A.
"It was a great opportunity to talk with Mr. Imre. He is very kind and understanding with his words.”
M. M.
"Before speaking to Imre, I thought my problems can’t be solved and I have never seeked help from a professional person. I thought being with a psychologist is time and money-wasting... Which after speaking with Imre, I realized it’s totally wrong and irrational. Imre doesn’t lead you to the goal, but he shows you the way. Though we talk online, which might be constricting but he managed to ask for questions and give advice that made me think, analyze and try to help myself reaching my goal."
A. T.