Rólam

Szép Imre, az egészségesek pszichológusa!

Az egészségesek pszichológusa...

Általános jellemzők

Szép Imre vagyok, az “egészségesek pszichológusa”. 1994 tavaszán születtem Debrecenben. Mindig is Debrecenben éltem, jól ismerem és szeretem is ezt a várost. Itt jártam általános iskolába, gimnáziumba, majd végül egyetemre is.

Kisgyerek korom óta szeretem az állatokat, viszont ahogy növekedtem, egyre inkább érdekelni kezdtek az emberi működések is. Főleg a viselkedésbeli különbségek és ezek okai nyűgöztek le. Így jutottam el végül a pszichológia tudományához.

Korai évek, pályaválasztás

Már viszonylag korán, általános iskolás koromban megjelent fejemben a gondolat, hogy pszichológus legyek. Akkoriban szüleim válása nagyon megviselt és sok olyan hatással volt rám, amely a későbbiekben is megnehezítette az életemet. Ezekre a problémákra a pszichológusi pályában kerestem a megoldást. 

Gimnáziumi éveim alatt is eltökélt szándékom volt, hogy pszichológus lehessek, viszont szülői hatás miatt elvetettem a gondolatot. Ezt követően képbe került még az orvosi és jogi kar, de ezek közül egyiket se éreztem teljesen magaménak. 

Végül, utolsó gimnáziumi évem alatt úgy döntöttem, mégis a pszichológiát választom. A sok lehetőség közül az volt az egyetlen szakma, amellyel szivesen foglalkoztam volna egy életen át – ez a mai napig így van!

Sokszor az első ötlet bizonyul a legjobbnak!
Hosszú út volt, de megérte!

Tanulmányok

Tanulmányaim első lényeges állomása a Fazekas Mihály Gimnázium volt, Debrecenben. Itt 5 éves nyelvi előkészítő osztályba jártam, spanyolul és angolul tanultam.

Ezt követően a Debreceni Egyetemen végeztem el a pszichológia alapszakot, viselkedéselemző oklevelet szerezve. 

Végül, szintén a Debreceni Egyetemen végeztem a mesterképzést is, megszerezve az okleveles pszichológus címet.

Személyes értékek

A legfontosabb emberi érték számomra a bizalom. Véleményem szerint, két ember minőségi kapcsolatához ez a tényező elengedhetetlen. Ennek megfelelően nagyra értékelem az őszinteséget és nagyon ellenzem a hazugságot. 

Mivel azt vallom, hogy csak olyat várjunk el mástól, amit mi magunk is megadnánk neki, így már évekkel ezelőtt megfogadtam, hogy többé nem hazudok. Legyen az kegyes vagy ártó, jó vagy rossz szándékú, kiiktattam mindennemű hazugságot az életemből.

A bizalom a legértékesebb ajándék, amit másoktól kaphatunk...

Hogyan tovább?

Több információt szeretne megtudni?

Érdekli a szolgáltatáslista?

Szeretne ülésre jelentkezni?