Bemutatkozás

Ismerjen meg, mielőtt engem választ!

Szép Imre, alapító

Üdvözlöm! Szép Imre vagyok, pszichológus, egyéni vállalkozó, a Pszicho Plusz alapítója és tulajdonosa. Alap- és mesterdiplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem. Öt évnyi tanulás, tapasztalatszerzés és több ezer oldalnyi szakirodalom elolvasása után úgy döntöttem, ideje magánvállalkozásba kezdenem, hogy végre segíthessek másoknak önmaguk legjobb változatává válni

Az egészségesek pszichológusa...
Maradjon egészséges! Csökkentse a stresszt!

Célok és motivációk

Vállalkozásom célja és személyes célom is egyben, hogy a mentálisan egészséges emberekkel is foglalkozzon olyan szakember, aki kifejezetten az ő problémáikra specializálódik. Erre azért van szükség, mert ezek a problémák (stressz, alacsony önértékelés, problémáink elfojtása…) társadalmilag elfogadottak, sokan nem is tudják, hogy megoldhatók lehetnek! Holott ezek a problémák vezethetnek későbbi, klinikai szintű mentális betegségekhez! A megelőzés és az oktatás fontos!!!

Online ülések

Az online ülések bárhol, bármikor elérhetők, csupán internetkapcsolatra és egy ehhez kapcsolódni tudó eszközre van szükség hozzá. Így Ön is, akár otthonról, egy okostelefonról is élhet a szakszerű pszichológusi szolgáltatás előnyeivel! Ez napjainkban a COVID-19 járvány miatt kiemelten fontos szempont. Mindemellett környezetbarát is, nem kell autóba ülni, nem kell papírt használni a esetleges tesztek kitöltéséhez, jegyzeteléshez…

Kényelmes, biztonságos, bárhonnan elérhető!

Állítsuk meg a stigmát!

Sajnos Magyarországon sokan vannak, akik úgy gondolják, szégyen, ha valaki pszichológus segítségét veszi igénybe. Azt hiszik, csak az vehet igénybe ilyen szolgáltatást, akinek valamilyen súlyos, klinikai szintű problémája van. Ezen kívül pedig gyengeségnek tekintik, ha valaki segítséget kér problémája megoldásához. Az igazság az, hogy nem így van! Fontos, hogy ez a hozzáállás megváltozzon!

pexels-kat-jayne-551588

Pszichológushoz/pszichiáterhez nem csak az instabil, kezelhetetlen, veszélyes emberek járnak! Még a komolyabb, klinikai súlyosságú problémák esetében sem mindig ez a helyzet. Más egészségügyi ellátás igénybevétele sem szégyen. Ön szégyellné begipszeltetni eltört végtagját? A mentális egészség megőrzése és védelme legalább annyira fontos, mint a testi!

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki felismerje és elfogadja állapotát és beismerje, hogy segítségre van szüksége. Ráadásul ezt követően is gyakran hosszú, nehéz munka árán oldható meg az adott probléma. Szerintem, ez inkább érdem, mint szégyen!

Az egészség megőrzésére való törekvés érett és logikus hozzáállás! Még a nem klinikai kategóriába tartozó problémák is okozhatnak később klinikai szintű betegségeket! Előzze meg a bajt! Kérjen segítséget időben, oldja meg könnyebben, gyorsabban, kevesebb költséggel!

A legtöbb esetben a klinikai súlyosságú mentális problémákkal küzdők nem tehetnek arról, hogy ilyen állapotba kerültek. Részükről az a helyes és felelősségteljes döntés, ha segítséget kérnek, hogy problémájukkal együtt is teljes életet éljenek. Ön lenézne valakit egy veleszületett testi probléma miatt? A mentális betegség nem választás kérdése. Választás kérdése az, hogy teszünk-e ellene!

Ha Ön szerencsés helyzetben van és nem igényel segítséget élete problémáinak megoldását illetően, az remek! Viszont mások, ilyen fajta segítség nélkül, sokkal súlyosabb helyzetbe is kerülhetnek! Ne fossza meg őket attól, hogy jól érezzék magukat! Hadd kérjenek segítséget anélkül, hogy ítélkezne felettük! Ön ezzel tud nekik segíteni!

Ha valaki valamilyen mentális problémával küzd, az már éppen elég plusz nehézségekkel jár számára. Ehhez hozzáadódik az is, ha úgy dönt, tenni szeretne állapota ellen, ez ugyanis gyakran nem kevés munka. Ne tegyen rá még Ön is egy lapáttal azzal, hogy emiatt lenézi, megszégyeníti őt! Nem vagyunk egyformák, nem ismerjük a másik történetét, ne ítélkezzünk!

Hogyan tovább?

Érdekli a szolgáltatáslista?

Jelentkezni szeretne?